13023389_10209435096820724_560328266_n

Foodspot: Brunch in Eindhoven

Vandaag heb ik geen recept voor jullie, maar wel iets anders leuks dat meteen een nieuw item wordt op mijn blog: een foodspot! Hiermee bedoel ik een hotspot op het gebied van eten die ik zelf bezocht heb en waarover ik mijn mening met jullie wil delen. Dit keer ben ik in Eindhoven geweest en heb ik er meteen twee voor jullie! 

Afgelopen zaterdag ging ik gezellig brunchen met mijn vader en zus. Alhoewel er meer dan genoeg leuke plekjes zijn in Eindhoven om dit te doen was het toch even lastig om iets te vinden. Met een vegetarische zus die van gezond eten houdt en een niet-vegetarische vader die daar minder dol op is begon de zoektocht.

All Day Breakfast (en lunch) bij Meneer De Boer 

Uiteindelijk kwamen we terecht bij Meneer De Boer. Dit is een hippe tent in het centrum van Eindhoven met een bijzonder concept. Geïnspireerd door een New Yorkse trend doen ze hier namelijk aan breakfast all day. De hele dag door kun je genieten van lekkernijen zoals yoghurt met homemade granola en american pancakes, vergezeld door een heerlijke kop koffie of een huisgemaakt sapje. Geen zin in zoetigheid? Dan bestel je een verse soep of lekkere sandwich.

13046056_10209435107300986_193022478_n

Mijn zus en ik besloten twee gerechten te delen: de american pancakes en de scones. Bij de pannenkoekjes besloten we voor de kleine portie te gaan (3 stuks i.p.v. 5), waar we later spijt van hadden. Je kunt je pannenkoek zelf pimpen met o.a. siroop of nutella, te vinden op de lange tafel in het midden van de zaak. Van de scones krijg je er twee, waarbij je standaard clotted cream krijgt en daarbij nog kan kiezen tussen lemon curd of jam. Wij gingen voor dat laatste. Hierbij dronken we allebei een soja cappuccino, die erg lekker was. Mijn vader ging voor een spicy bietensoep met een broodje tuna melt, die ook goed bevielenIk sloot af met een Chai Latte die heel lekker kruidig was, een beetje speculaasachtig. Mijn zus ging voor een vers bramen-kiwi sapje dat vooral naar sinaasappelsap smaakte en dus het enige was dat een beetje tegenviel.

12987940_10209435096500716_921575303_n

Conclusie: Meneer De Boer is zeker een aanrader voor wie van lekkere ontbijtjes houdt of een verse lunch wil. De bediening was erg vriendelijk en in de zaak heerste een gezellige sfeer.

Cheesecake bij Bagels & Beans

Mijn tweede foodspot van vandaag is misschien voor velen al bekend: Bagels & Beans. Ik was hier nog nooit geweest en heb deze keer alleen een thee gehad met een stukje cheesecake. Over de bagels kan ik dus nog niks zeggen (wil ze wel graag eens proberen!) maar de cheesecake met frambozencoulis was erg lekker! Mocht cheesecake niet zo je ding zijn, probeer dan een van de muffins, brownies of stukjes taart. Ook hadden ze een erg uitgebreid assortiment aan thee. Omdat ik niet kon kiezen (story of my life) ging ik voor een normale groene thee.

Hier wil ik zeker nog eens terugkomen om wat meer te proeven, ik ben dus in ieder geval nieuwsgierig geworden! Kijk ook eens op hun website voor leuke recepten zoals deze dadeltaart!

13023543_10209435111621094_1650821490_n

Als je dus in Eindhoven bent en nog iets leuks zoekt om koffie te drinken met iets lekkers of gewoon honger hebt, dan zijn deze plekken aanraders!

The Baking Blogger

 

Published by

3 thoughts on “Foodspot: Brunch in Eindhoven

  1. Wat een superleuke blog!!! Wat tof dat je ons hebt gevonden en dat het lekker was. Als je weer eens in de buurt bent zeg je ons dan efjes gedag? We zouden het erg leuk vinden om met je kennis te maken! Groetjes, Sabine en Maurice

    1. Dankjewel voor de leuke reactie! Volgende keer als ik langskom zeg ik zeker even hoi! Het zou super zijn als jullie eventueel mijn blog zouden willen delen op Instagram of Facebook!

      groetjes, Laura-The Baking Blogger

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *