Vietnamese curry

Foodspot: Goedkoop Thais in Aken

Foodspot alert! Dit is een echte cheap eat en wie houdt daar nou niet van? Deze keer is het een Thais restaurant in Aken, gelegen in de Pontstrasse. Je hebt hier erg veel leuke tentjes, van Italiaans tot Mexicaans (check daarvoor eens Tijuana!) en het is een stuk goedkoper dan in Nederland. Regelmatig ga ik wel eens Thais eten waarvoor je bij Mama Thai aan het juiste adres bent! 

Mama Thai heeft een niet erg uitgebreide, maar wel goede menukaart. Je kunt beginnen met een soepje, salade of wat fingerfood. Als voorgerecht nam ik vegetarische miniloempia’s en kipsaté. Met miniloempia’s kun je niet zoveel verkeerd doen dus deze waren zeker lekker. De saté viel ook erg in de smaak. Het had niet zo’n dikke en donkere satésaus zoals wij gewend zijn, maar een iets dunnere en lichtere saus, afgemaakt met pindanootjes, wat ik erg lekker vond. Ook de kip vond ik goed, aangezien ik bij veel Aziatische restaurants deze niet lekker vind (vaak wordt de kip eerder gekookt dan gebakken).

13081698_10209495548131969_1461598578_n

13059620_10209495547931964_1232679649_n

Ook aan hoofdgerechten heb je genoeg keuze. Zo zijn er verschillende wokgerechten met kip, tofu, eend, rund of garnalen. Ik ging voor een Vietnamese curry met kokosmelk, groenten en tofu, geserveerd met rijst. Aangezien ik zoals eerder gezegd niet zo graag kip bestel bij Aziatische restaurants en sowieso niet echt een vleeseter ben koos ik dus voor tofu. De smaak van het gerecht was erg goed, de portie redelijk. Deze was samen met het voorgerecht wel genoeg maar is bij andere restaurants vaak wat groter. De curry was gelukkig ook niet te pittig. Van een beetje pittigheid hou ik zeker wel maar de Thaise mensen doen meestal niet aan “een beetje”.

Een dessert heb ik niet genomen, aangezien het aanbod hiervan ook beperkt is.

Voor de voorgerechten, de curry en 2 drankjes was ik rond de 15 euro kwijt. Kortom: goed gegeten voor een prima prijsje!

Tip: Mocht je liever gaan voor sushi en grillgerechten, kun je Papa Thai bezoeken, die in dezelfde straat iets verderop ligt.

Opmerking: Haal je beste Duits maar naar boven, want de menukaart is alleen in deze taal!

The Baking Blogger

Nog meer leuke Foodspots ontdekken? Kijk hier voor leuke plekjes in Eindhoven!

 

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *