weekendje weg

Food Dagboek: Zonnig weekendje Nederland

Vorige week heeft eindelijk eens heerlijk de zon geschenen in Nederland. En wat doen we dan? Juist: t-shirt aan, zonnebrandcrème tevoorschijn toveren en zoveel mogelijk zonnestralen proberen mee te pakken, want die zijn nou eenmaal schaars hier. Normaal gesproken stond van vrijdag tot zondag voor mij een tripje naar Noord-Frankrijk op de planning. Aangezien het daar een stuk minder goed weer zou worden dan in ons eigen kikkerlandje (shock!) besloten mijn vriend en ik gewoon hier te blijven. Ik ben blij dat we dat gedaan hebben want we hebben een heerlijk weekend achter de rug met veel lekkere drankjes en hapjes! Om dit met jullie te delen heb ik hier mijn eerste eetdagboek!

aardbei ijsVoordat ik jullie uitgebreid vertel wat voor lekkers ik allemaal tijdens het weekend gehad heb begin ik even met donderdag. Toen was het Bevrijdings- én Hemelvaartsdag, maar ik vierde om een andere reden. Mijn zus werd namelijk 25 en dit moest ook gevierd worden!  Dus gingen we lekker Mexicaans eten in Aken. Hier heb ik helaas geen foto’s van, maar wél van mijn lekkere toetje. Dit was een flink hoorntje met een coupe aardbei!

 

 

Op naar het weekend dan. We hadden een b&b geboekt in Dwingeloo. Dit omdat we graag naar Giethoorn wilde om met een bootje te varen. Aangezien in Giethoorn zelf niet erg veel accommodatiemogelijkheden zijn besloten we iets in de buurt te boeken. Vrijdagmorgen vertrokken we in noordelijke richting met als eerste stophugo De Hoge Veluwe. Hier maakten we een fietstocht van 26 km waarna we op een terras koffie hebben gedronken in de zon. Onze volgende stop was Arnhem. Na een kort shoppingmomentje gingen we gezellig borrelen op het terras. Dit deden we bij Le Grand Café op de Korenmarkt. Hier genoot ik van een Hugo gevolgd door een glaasje rosé. Als hapje bestelde we brood met tapenades en kaasloempia’s. Vooral de kaasloempia’s vielen erg in de smaak (waardoor ik alles al op had voordat ik een foto kon maken, oeps!).

 

Hierna redepasta diavolan we verder naar het noorden met als volgende stop Zwolle. We streken neer op het terras van Bella Napoli, een (obviously) Italiaans restaurant. Ik bestelde een pasta Diavola met een pittige tomatensaus, olijven en kappertjes. In tegenstelling tot veel andere “pittige” gerechten die in Nederland op de kaart staan was dit wel écht redelijk pittig en heel lekker van smaak. Mijn vriend ging voor een pizza Posillipo met champignons en artisjokken. Het feit dat we redelijk lang moesten wachten en de ober de kaas was vergeten werd goed gemaakt door de smaak van de gerechten.

De volgende dag gingen we ‘s morgens op weg naar Giethoorn. Gelukkig waren we hier op tijd omijsthee
nog een bootje te kunnen huren. Voor 20 euro per uur huurden we een fluisterboot waar je geen vaarbewijs voor nodig hebt. Na 3 uur varen door kleine grachtjes en dobberen op het meer waren we klaar om te lunchen. Dit deden we bij Grand Café Fanfare. Ik bestelde een salade met geitenkaas, noten, gepofte paprika, rozijnen en honing. Er stond huisgemaakte icetea op de kaart en aangezien ik een liefhebber hiervan ben bestelde ik deze ook. Dit was een lekkere verfrissing. Hierna genoot ik nog van een Aperol Spritz.

 

Avondeten deden we in Assen. In Dwingeloo was niet al te veel te beleven dus ging ik online op zoek naar nabijgelegen plaatsen waar we lekker konden eten. Via Tripadvisor kwamen we terecht bij Brasserie 21. Hier bestelde ik de saté van varkenshaas, gevolgd door een toetje van pannacotta met bosbessen en Bastogne crumble. De zelfgemaakte satésaus was waarschijnlijk de lekkerste die ik ooit gegeten heb en het vlees was heerlijk mals. Ook het toetje vond ik erg lekker. Mijn vriend ging voor een hamburger met rundvlees én hotdogs erop gevolgd door oma’s appeltaart. Ook dit viel alle twee goed in de smaak. Daarbij was de bediening erg vriendelijk en heeft deze zaak een goede prijs/kwaliteit verhouding. Brasserie 21 is dus zeker een aanrader in Assen!

appeltaart

pannacotta

Zondag maakten we nog een wandeling waarna we weer vertrokken richting “het Zuiden”, oftewel Limburg. Hier genoten we nog even na van een barbecue met familie.

Ik heb in ieder geval een heerlijk weekend gehad waarin ik optimaal heb genoten van de zon met lekkere drankjes en eten! Hopelijk hebben jullie net zo’n fijne tijd gehad en laten we met z’n alle hopen dat we nog veel meer van dit soort weer krijgen!

The Baking Blogger

 

 

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *