high tea

Foodspot: Healthy High Tea in Eindhoven

Ik heb weer een nieuwe foodspot voor jullie en ook ditmaal is hij gelegen in Eindhoven. Het gaat hier om The Happiness Café, waar gezond, vers, biologisch en vooral lekker eten centraal staat. 

Bij The Happiness Café in Eindhoven kun je terecht voor ontbijt en lunch, maar ook voor diverse sapjes en gebak. Bij de “Breakfast Bar” krijg je diverse smoothie- en chia bowls maar ook havermout of verschillende soorten yoghurt met toppings naar keuze. Wil je liever iets hartigs, dan ga je voor een sandwich of wrap. Ook kun je een eigen salade samenstellen bij de “Salad Bar” of genieten van een verse soep. Wil je écht gezond doen dan neem je een sapje uit de “Juice Bar”, zoals “the green machine” of “spicy citrus”. Verder bieden ze elke dag verschillende soorten gebak, die regelmatig suiker- en glutenvrij of veganistisch zijn.

Ter gelegenheid van mijn zus haar 25ste verjaardag trakteerde ik haar op een high tea. Je kunt er eentje cadeau geven door middel van de bonnen die verkrijgbaar zijn. Normaal moet je minimaal 24 uur van te voren de high tea reserveren. Een aantal dagen van te voren belde ik om dit te doen, maar kreeg te horen dat ze vanwege de drukte in het weekend geen reserveringen aannemen, maar dat als we gewoon langskwamen we waarschijnlijk wel terecht konden. Zaterdagmorgen gingen we dus op pad om te zorgen dat we de drukte voor waren.

cadeaubon high tea happiness cafe

high tea

 

 

 

 

 

Gelukkig konden we gewoon terecht voor de high tea. Uiteraard begon deze met verse thee. Wij kozen voor de variant met verse citroen en gember. Normaal gesproken start je vervolgens met een soepje, maar aangezien het rond half 11 ‘s morgens was gaven we aan hier nog niet zo’n zin in te hebben. Dit was geen enkel probleem en gelukkig kregen we in plaats daarvan yoghurt. We mochten kiezen tussen kwark, gewone yoghurt of kokosyoghurt, met aardbeien of abrikozen. We kozen voor één keer kwark met abrikozen en één keer kokosyoghurt met aardbei. Hierbij kregen we nog toppings waaronder nootjes en gojibessen. Zelf vond ik met name de kokosyoghurt met aardbei erg lekker. Het waren ook best grote porties als je weet wat er nog allemaal komt!

yoghurt

Na de yoghurt kwam de hartige gang: een kleine salade, wraps en boterhammen. De salade was vrij simpel met broccoli. We kregen twee wraps: eentje met geitenkaas en honing, en een met kip en guacamole, die een beetje pittig was. Deze waren alle twee erg lekker. Daarbij kregen we nog een boterham met gegrilde groenten en hummus. Het was fijn dat er genoeg vegetarische keuzes waren (voor mijn zus die had aangegeven vegetarisch te zijn) en alles was lekker. Ook kregen we nog een vers sapje met rode biet. Dit viel minder in de smaak aangezien we hier niet zo van houden. Toen we dit aangaven werd ons meteen een nieuw sapje aangeboden, maar wij waren klaar voor koffie!

sandwiches wraps

Deze kregen we gelukkig ook bij de volgende gang met zoetigheid. Een lekkere soja cappuccino vergezeld van een assortiment aan gebak. Zo kregen we biologische carrot cake, 2 soorten veganistische kwarktaart en suiker- en glutenvrij bananenbrood. De worteltaart vond ik het lekkerst aangezien dit een van mijn persoonlijke favorieten is (en waarschijnlijk omdat hij wel gewoon roomboter en suiker bevatte). De bosbessen kwarktaart had een aparte bodem die een beetje naar roggebrood smaakte (kan ook goed dat het hiervan gemaakt was). De frambozen variant was een goede combinatie van zoet en zuur. Het bananenbrood kregen we op dat moment niet meer op maar mochten we meenemen naar huis, waar ik het later op de dag nog heb opgegeten. Ook deze was weer lekker.

high tea

Meermaals werd er gevraagd of we nog meer thee of water wilde en of alles naar wens was. De bediening was erg vriendelijk en zorgde dat het ons aan niks ontbrak. Je gaat zeker niet met een lege maag naar huis en daarbij ben je ook nog eens niet ongezond bezig! Zeker een aanrader dus.

Een High Tea bij The Happiness Café kost 21,95 p.p.

Nog meer leuke foodspots in Eindhoven? Check dan dit bericht!

The Baking Blogger

 

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *